Jitka Na Klikovce - 22.5.2018

aneb Život s šesti #


Jitka oslavila své 4. patnáctiny na hudební slezině Na Klikovce.

 

Milí čtyřkaři,
musím vám všem "sešlým" moc a moc poděkovat za krásný večer. Byla jsem potěšena, že vás přišlo tolik moc. Dík taky za krásné i vtipné dárky a květiny. Jeden zvláště povedený text přiložený ke kalafuně si nemůžete nechat ujít

Moc jsem se pobavila při KPČ …se čtyřkou na stopě hudební historie, kterou si lze stáhnout zde. Musím vyzdvihnout názorné ukázky pana Noty. Ještě, že se nedochovaly žádné kompletní rytiny akordů, které bychom měli procvičovat. A že přednotové záznamy byly již dekódovány alespoň bez přepočítávání prstů. To bych zřejmě nezahrála vůbec nic. Vědecké prozkoumávání rytin našimi čtyřkovými muzikology mě překvapilo… Jen tak dál! Je to obdivuhodné dílo. (Třeba se najdou i ty akordy).

Hrát podle těchto "not - přednot" Pec nám spadla ještě šlo, ale zahrát jakési přednoty, aby z nich byla slyšet opravdová píseň Já do lesa nepojedu, a ještě k tomu ve Fis - dur (to je těch mých 6#), to bylo těžké, ani v dnešní době se tak často písně ve Fis dur nehrají… Co se to asi u prapředků stalo? Jaké to měli nástroje?

A závěrečná píseň ? To už jsem zamáčkla slzu.

Tak jsem už s vámi zvěčnělá na Šerlok Cupu.

Ještě jednou díky!!!!!!!!!!!!

Vaše Jitka

Hanka dala své fotky na rajče.

Sdílej to!

Be the first to comment