Hlavní : TAKové dokumenty : Poradníky 2010-23 : 
Kategorie: TAKové dokumenty Poradníky 2010-23 Uložil: Admin
Stáhni!  Poradník Prosinec 2011    
Martinská tancovačka (T1)
Náhled je [pdf-link:por201112.pdf zde]...
    Ver.:  2011.12  Datum: Dec.02.11   Hodnocení: 3.00(85)  Stáhnuto 10x 10   Délka souboru  268,17 KB  Na přehled
  • aktuálně 3.00/5
hodnocení: 3.00/5 (85 hlasů odvoleno)
1 KOMENTÁŘE |  Stáhni si |  Link na soubor |  Oznam poškozený soubor  | 

Admin

pátek 02. prosinec 2011 09:17

Ahoj!
Po poradě s Rudou Mrázem musím reagovat na tuto nepravdivou zprávu  z poradníku:

 

Miloš Neuman připomněl vznik Shnilek:

v roce 1998 bylo několik TAKových na výpravě v Thajsku a nestihli se přihlásit na Spanilku, čehož velmi a nahlas litovali. I přichomítl se k lamentujícím Ruda, práskl do stolu a prohlásil, že bude jiná běžko akce. Tak se zrodila Shnilá jízda. V březnu by tedy měl být 15. ročník.

V pamětní knize v Dobré v restauraci "U Němečka" je nejspíš v roce 1998 zápis o Schnilé jízdě. V tomto roce nás několik TAKových kamarádů jelo na sjezdovky do zahraničí a tím pádem jsme se nemohli zůčastnit Spanilé jízdy. Bylo nám to líto a tak jsme se na návrh Rudy Mráze dohodli, že uděláme ve stejné oblasti další akci na běžkách, ktará ale nebude konkurencí pro Spanilku. Protože se na rozdíl od Spanilky konala na jednom místě, napadl mi název Schnilá jízda. Pokud si pamatujeme, tak tam byli: Mrázovi, Moravcovi, Prokešovi, Musilovi, Matulová a Přibil. Navíc jsme pozvali hudebníky Samohela a Provázka (asi s manželkou). Jestliže jsme někoho vynechali, omlouváme se, ať se přihlásí.

 

Dodnes jsou ale mezi námi zakladateli dva velké rozpory. Tím prvním je, zda se jednalo o ročník 1. nebo nultý, tím druhým je název Shnilá nebo Schnilá jízda. Na příští jízdě vše vyřešíme dohodou mezi zakladateli, možná uděláme referendum při šampaňském.

Miloš nás velmi rozlobil, ale vzhledem k tomu, že už je starý, ale mladší než my, tak mu vše odpouštíme a nežádáme od něj veřejnou omluvu.

 

Dva malí zakladatelé S. jízdy