Od: Anonym: Irena ()  čtvrtek 06. leden 2011 12:45 (čteno 1827x)  

Poslala jsem fotky mailem a zablokovalo mi to na 1/4 hodiny počítač a pak mi to sdělilo, že to nemůže zprávu uložit, protože soubor překročil kapacitu schránky. Dala jsem tedy "pouze odeslat", tak nevím, jestli se to skutečně odeslalo.

Od: Admin (offline)  čtvrtek 06. leden 2011 13:04  

A. Fáze I. (příprava jednoho souboru ve formátu "zip", který obsahuje více fotek "jpg" )
Poznámka: Nemusí to být nutně asi nejběžnější zip, lze použít i jiné formáty (7z, gzip, tar, rar,...).
Existují na to specializované programy, pokud je nemáš (a nemůžeš si je naistalovat), můžeš ve windows (xp, vista,...) použít následující postup:
A.1 Nakopíruj fotky, které budeš chtít poslat, do nějakého adresáře třeba na ploše.
Není to úplně nutné, ale spíše pro jistotu, kdybys je omylem vymazala apod. Zjisti, kolik tyhle soubory zabírají místa. (Buď to najdeš ve "vlastnostech" adresáře nebo soubory v  adresáři vybereš, třeba klávesami ctrl-A. "Vlastnosti" adresáře, výběru,... se zobrazí např. po stisnutí pravého tlačítka myši a kliknutí na "Vlastnosti".
A.2 Vyber fotky, které budeš komprimovat
Těch fotek by mohlo být na jednu dávku tak 50MB, ale ne víc než 120MB! (120MB limit je dán nastavením našeho serveru, doporučená dávka do 50MB vychází z "únosné" doby přenosu 30 minut pro obvyklé rychlosti uploadu ADSL kolem 300kbps. Platí vyšší rychlost = kratší čas. "Rychlost internetu" stahování/downloadu, kterou se chlubí prodejci ADSL, bývá o řád vyšší.)
Klasický výběr z windows (ctrl-A=všechno, shift-klik myší odkud kam, shift-klik myší - end =od kliknutí do konce apod.)
A.3 Po kliknutím na výběr PRAVÝM TLAČÍTKEM MYŠI vyber "Odeslat - komprimovaná složka (Metoda zip)" nebo tak něco...
Měl by tam vzniknout soubor, který se bude jmenovat podle prvního vybraného souboru a bude mít (další) příponu zip. Možná, že zip příponu neuvidíš, protože můžeš mít nastaveno "neuvádět přípony známých typů" - mohlo by to mít ikonku se "zipem". Pokud ti tenhle soubor vznikl, zkontroluj, že nemá víc než 120MB a můžeš pokračovat dále.
 
B. Fáze II. (nahrání na web)
B.1 Přihlaš se (tvé_jméno/tvé_heslo)
B.2 V menu "Můj účet" spusť "Nahrát soubor"
B.3 Vyplň tabulku
Název, použij "Procházet" (k vybrání souboru tam může být i jiné slovo) a najdi název zipu (viz A.3), vyplň popis, kategorie "--Fotky", na ostatním tolik nesejde
B.4 Stiskni "Pošli" a nech to pracovat (třeba si spusť nové okno webového prohlížeče, protože to podle velikosti souboru a rychlosti připojení může trvat delší dobu)
...a to je skoro vše

   
Forum Admin
Admin

Admin


Registrován:: 15.12.09
Příspěvek: 32
Location: Praha, cz