Od: MaPe (offline)  čtvrtek 08. duben 2010 23:13 (čteno 1658x)  

Článek umístěný v archivní sekci ( "Články nedávné" ) se nezobrazí na hlavní stránce.

   
Forum Nový
Nový

MaPe


Registrován:: 23.04.07
Příspěvek: 1
Od: Admin (online)  čtvrtek 08. duben 2010 23:16  

Tedy trocha teorie:
Každý článek má celou řadu atributů a hodnot, které jsou k nalezení např. v editačním okně.
Kromě těch triviálních, jako je Název, Autor, Záhlaví a vlastní Tělo článku, jsou tam i ID článku a oprávnění ke čtení a k editaci.
Neméně zajímavé jsou publikační a archivační atributy a hodnoty (v editoru mají své záložky "=uši na kartách": volby publikování a archivace, v angl. verzi publish and archive options).
Volby publikování: zde se mj. nastaví datum, kdy se má článek objevit (např. o půlnoci v den něčích narozenin)
Archivace: zde se dá nastavit, že se má článek buď poslat do složky ( ="Topic/Sekce" ) určené k archivaci (dále Archiv). Je jen jedna a tč. se jmenuje poněkud neoriginálně "Články nedávné" nebo smazat bez náhrady.
Zmíněný archivační postup dále způsobí, že článek zároveň zmizí z frontpage ( ="Titulní strana" ), pokud tam byl (nastavena hodnota 0) . Ve druhém případě zmizí z databáze...
Nastavíme-li článku v Archivu hodnotu Topic např. na Novinky a ve Volbách publikování "Show on Frontpage", co se při přechodu z editoru, resp. přehledu článků na Frontpage stane?
???
Odpověď: Stroj čte z databáze, co má zobrazit na hlavní stránce a ejhle: vidí archivační parametry jsou splněny a proto šup s tím do Archivu a pryč z Frontpage a o akci zaznamená řádek do souboru error.log.

   
Forum Admin
Admin

Admin


Registrován:: 15.12.09
Příspěvek: 32
Location: Praha, cz