Troje 4kové narozeniny - 13.-15.4.2018

aneb kterak farmář hledal ženu


Dohromady jim bylo 12 krát 15 a oslavili to se čtyrkou.
Stáňa, Pivana a Kryšpín nás pozvali na oslavu svých významných kulatin na daleký sever do Penzionu Vyhlídka ve Staré Olešce (v CHKO Labské pískovce).

Penzion sestával jednak z různě postelových pokojů, ale nabízel i chatičky, takže bylo na výběr mezi pohodlíčkem v baráku nebo spíše spartánským ubytováním ve spacáku v chatičce. Aby se zabránilo chaosu, přihlášovali jsme se předem (Ivan zařídil na stránkách) a přihlásilo se nás 60! Nakonec nás bylo míň – v pátek 37 a v sobotu 53.
Místo vybral Fúzy a určitě se to povedlo, jak po stránce péče a vstřícnosti personálu penzionu, tak i pro okolní romantickou krajinu. Pivana pro nás nachystala a rozeslala i mapky pro individuální volbu sobotního výletu. Páteční večer patřil hlavně Prasáčkovi, který vydržel hrát skoro pořád.
Postupně jsme se scházeli, večeřeli, pili, zpívali a kecali.
V sobotu bylo pěkně a tak se mohlo vyrazit třeba do České Kamenice na návštěvu rodinného pivovaru nebo (můj případ) romantickým údolím podél Olešničky do Srbské Kamenice nebo i na Růžák.

Milé snoubenky,
právě stojíte na začátku cesty, od které si obě slibujete něco jiného.
Když si žena vezme muže, doufá že se časem změní, leč marně. Když si muž vezme ženu, doufá, že se nezmění, leč také marně. Když si ale vezme žena ženu, je vše úplně jinak. Dnes v sobotu 14.4. učiníte jedno z nejdůležitějších rozhodnutí ve svém životě.
Společně prohlašujete, že budete dodržovat nejen všechny manželské zákony, ale budete především stát jedna vedle druhé. Váš manželský život se bude skládat z milých i nemilých drobností. Proto byste se měly těch nemilých vyvarovat, slavnostně sí slibte, že si navzájem nebudete brát šminky, trička, fernet.
Od dnešního dne přestanete trávit více času v práci, než je nutné a budete častěji doma se svou manželkou, přestanete se ve svém manželství dohadovat, kdo má pravdu protože jí máte obě. Dále si vzájemně slibujete, že se budete více věnovat gaučinku, degustaci vín, chození na stezku a sleziny, a to vše zařadíte do svých životních priorit. Pamatujte, že Vaše láska a příslušnost ke 4té trase je mocnější síla, než jakákoliv jiná.

Nyní se Vás ptám, milé snoubenky, zda vstupujete do nového svazku dobrovolně, a protože tomu tak je, vyměňte si na důkaz své lásky prsteny, svatební polibek si můžete dát ihned nebo večer před spaním.

Vymýšlení narozeninových ptákovin nebylo nikdy snadné a je stále namáhavější. Naštěstí čtyrková múza se na nás zatím nevykašlala a nakonec vždy na někoho sedla. Tentokrát usedla na Milana, kterého složení narozeninové trojice inspirovalo k nápadu na představení ve stylu reality show „Farmář hledá ženu“, s tím, že to může mít nečekané vyvrcholení. Milan svolal realizační tým (Rumpála, Irču, Pepíčka Mas. a MaPe). Tvorby narozeninového a zároveň svatebního dortu se ujaly Cilka s Irčou.
Po sobotní večeři – dárku od oslavenců - to vypuklo. Po Žížaličkách zahrál Milan Jerryho vlčáka, přitom dlouhá píseň a jeho slavnostní oděv upozornily obecenstvo „že se něco děje“. Vzhledem k tomu, že obě oslavenkyně jsou vdané, bylo je nutno pro soutěž „uvolnit“, což oba „choťové“ podepsali, aniž tušili, která bije. Aby bylo jasné, že je to myšleno vážně, trůnil na čestném místě svatební dort s figurkami ženicha a nevěsty a na ramínku visely svatební šaty…
Všechny tři jsme vhodně farmářsky vybavili (Kryšpína zmijovkou, Stáňu a Pivanu šátky „na babku“). A pak už velmi autenticky vyhlížející farmář Kryšpín sledoval, jak se obě snaží ve „farmářských“ disciplínách: Přebírání úrody, Dojení, Přehazování hnoje a Zahánění dobytka. Přebíraly hrách a čočku, dojily gumovou rukavici s mlíkem, pravými vidlemi přehazovali hnůj (kousky polystyrenu) a zaháněly dobytek (do „ohrady“, tedy musely z množiny přítomných zahnat ty, jejichž jméno začíná na M nebo Š). Náročné bylo Přehazování hnoje, bylo zajímavé sledovat, s jakým nasazením svým uvolněným zákonitým začali pomáhat i  choťové.
Obě uchazečky o Kryšpína v soutěži osvědčily, že jsou šikovné stejně – byla to jasná plichta. A tak bylo rozhodnuto, že je jich pro chlapa škoda, a že bude nejlépe, když se podle nových trendů obě snoubenky vezmou spolu. Figurka ženicha na dortu byla předána Kryšpínovi a ihned nahrazena figurkou druhé nevěsty, objevily se druhé svatební šaty a Rumpál snoubenky na místě oddal (ani prstýnky nechyběly), a pronesl k nim dojímavou řeč. Oddací listy (vlastně registrační...) byly taky náhodou k dispozici. (Rumpálův projev je v rámečku; fotodokumentace v albu). Farmář Kryšpín dostal náhradou poukázku do dalšího kola soutěže a 4ks jiných poukázek na možné miliony…
Byly předány i tradiční čtyrkové narozeninové rekvizity – oslavenecká trička a putovní šedesátnický pohár s griotkou a třemi brčky. A vypuklo všeobecné gratulování a pak hraní a veselení.
V neděli na nás v penzionu nepospíchali a tak bylo možno po snídani pokecat, zahrát nebo vyrazit ještě na výlet. Postupně jsme se loučili a rozjížděli. Myslím, že se narozky povedly a nasmáli jsme se, jakou ptákovinu se zase na čtyrce podařilo vymyslet. Oslavencům, realizátorům a všem účastníkům díky!!
S tradičním zpožděním z paměti vydoloval
MaPe

  Zasláno (15.4.)

Ahoj kamarádi,

tak jsem konečně vybalila a prohlédla všechny dárky, znovu přečetla oddací list, s Voj jsme se zasmáli a chci vám všem poděkovat!! Myslím, že můžu mluvit i za Pivanu a Kryšpína, že se nám to moc líbilo. Děkujeme za výborný program, skvělý nápad a realizaci, dali jste si s tím práci a bylo to výborné a vyvázli jsme všichni tři docela dobře:-). Bylo krásně, pěkné místo, přívětiví hostinští, skvělá hudba a vy!! Děkujeme!

Za oslavence zdraví
Stáňa

Sdílej to!

Be the first to comment