Honza Slabý jubilující


Ája děkuje i trochu hodnotí Honzovy narozeniny, přidáno několik fotek. Máte-li vlastní, neváhejte je nahrát po přihlášení k webu .

Milí čtyřkoví přátelé,
myslím, že je nejvyšší čas, abychom s Honzou poděkovali všem, kteří se vypravili na K2, aby oslavili Honzovy kulatiny.

Ujala jsem se této děkovací záležitosti hlavně proto, že ji spojuji (spojujeme) také s oslavou oddělení tohoto pozemku Magistrátem, což nám trvalo více než 10 let…

Počasí nám (skoro jako vždycky) přálo, i když ti, kteří dorazili do oblasti K2 z údolí zpocení, se museli teprve přizpůsobit zde panujícím klimatickým podmínkám (jak to holt ve vyšších polohách bývá…).

Měli jsme samozřejmě promyšlené, jak zútulnit celé prostředí, kde panuje především příroda se vším, co se s ní v této roční době spojuje – tedy spadané listí, kluzké kameny a rozmoklá půda (říká se ji vlastně bahno :)), s níž přišla do kontaktu především malá roztomilá Kačina Babetka… a později se přidali další…

Zkrátka nám ale nepředvídatelné okolnosti narušily program a plány natolik, že jste se setkali s podmínkami takovými, jaké byly.

První dorazil Petřík s Dášou, oba jako ze škatulky a v botech do dlážděných pražských ulic. První chyba, začala jsem si vyčítat. Jak to, že místo skla a lžic (které by tu byly přinejhorším k disposici) jsem NEZDŮRAZNILA sportovní obuv, pohorky a oblečení jako na stezku?

Z tohoto uvažování mne vytrhli další, mezitím docházející kamarádi a kamarádky z civilizace, všichni v „outfitu“, jak shora popsáno.

Během odpoledne a večera se po podpoře několika panáků a teplé polévky, do které Pepa Vosol obětavé rozetřel několik paliček česneku a já s Vikinou nakrájela brambory se vší možnou zeleninou a po rozdělaném ohni, do kterého Honza Kosák s nadšením přikládal, všichni roztáli a dodali si, (výstupem ztracené) energie klobásami a sudovým Budvarem. No a pak se začalo hrát a všem bylo najednou teplo a fajn.

Sestup z K2 kolem 01 hod. v noci bývá někdy náročný a lze absolvovat jen husím pochodem a s baterkou. “Divočina uprostřed Prahy“ prohlásil někdo.
Tu bychom rádi zachovali. Možná jen lehce zkultivovali, (zbavili se např. bahna..:-) )

Teď už to máme za sebou a děkujeme za vaši milou přítomnost, bylo nám potěšením a doufáme, že i přes intensivní kontakt s „rozmoklou půdou“ a příp. husí kůží vám tato akce přesto stála za to!!

Všem děkuje a zdraví

Ája a Honza Kovboj

Sdílej to!

Be the first to comment