TAKový ležérní Parník - 24.5.2011


Před několika měsíci zachvátila Jirku Domlátila/t8 dávka nostalgie po téměř zapomenuté slávě pyjamových parníků. I rozhodl se, že věc vezme do svých rukou a předložil TAKové veřejnosti plán Parník znovu uspořádat. Sice svůj plán neprezentoval razantně, ale spíše ostýchavě, nicméně lístky se mu podařilo rozprodat rychlostí až nebývalou. Ráz nebyl sice pyjamový, protože Parník organizoval ve své režii a "po svém" - i vyhlásil styl "Ležérní lodník/lodnice", přičemž k tanci i poslechu hrál na parníku Odra jazzíček Bridge band.

Ze 4ky tam byla např. Jana Ch., Nataša, Mireček, Helena a Hanka, která napsala několik přiložených poznámek.

Kapitán v akci

....akce to byla povedená, všichni se dobře bavili, tancovali, popíjeli a kontrolovali krásy vltavských břehů z méně známé polohy, tím nemyslím kupříkladu v leže, ale ze středu řeky - no jo, ve středu - ze středu - duplované pozorování....

Nikomu jsme neujeli, nikdo nespadl do vody, ani tam nikoho nehodili, do hlavy jsem se nepraštila, tedy až na jednu výjimku a to v podpalubí, takže jsem tam trávila jen nejnutnější možný čas - asi TAK k vyzvednutí jednoho panáka fernetu u barpultu. Tombola byla bohatá, a všichni šťastní výherci se radovali z plovacích ploutví. Usoudila jsem, že i kdybych tyto vyhrála, TAK je stejně nenazuju, a nemaje nikoho, komu bych je mohla darovat, odebrala jsem se na záď, kde se podávalo maso a kde nyní, kupodivu, nebyla žádná fronta. Takže jedinou dramatickou zápletkou mohlo  být to, že by mi někdo snědl kus předem objednaného masa, a že už by tam na mě žádný nezbylo, ale ani to se nestalo.

Do cíle jsme dopluli, jen některé z nás trochu zmátlo, že před přistáním jsme kroužlili sem a tam a chvíli jsme jeli dopředu a chvíli dozadu, ale možná, že to TAK vůbec nebylo, že jsme měli jen trochu upito.......

Prostě parník se vydařil.

Z dalších ohlasů:

TAK jsme po letech vyrazili na vodu a sice rovnou parníkem na Vltavu. Hned po nalodění začal hrát Bridge band, teklo pivo proudem a před našimi užaslými zraky zvolna plynula sluncem prozářená Praha. Lidé na březích i z poloprázdných parníků nám mávali a záviděli, jaká z naší namačkané paluby zní hudba a sálá pohoda. I tombola se podařila, nikdy bych nevěřila, jakou dětinskou radost dokáže mít ošlehaný mořský vlk, když vyhraje dětské ploutvičky. Když se snesla mezi břehy noc, sedli jsme si na záď, zvolna usrkávali Cuba Libre a pozorovali, jak na palubě tancují pruhy a nad Prahou hvězdičky. A tak volám co dokážu nejsilněji: Cuba sí, jazzík yes a příště zase parník ANO ANO ANO.
Zuzana T14

Z TAKové pošty: ...Parník byl úžasný... chtěla bych poděkovat Jirkovi za skvělou akci! Doufáme, že se bude opakovat.


Výběr fotek na TAKových stránkách najdete na takpraha.cz/2011/f110525/index.htm

Meryl dala odkaz na fotky trasy 21

Andrea dala odkaz na fotky 3. trasy.

Sdílej to!

Be the first to comment